Cum să previi încolțirea cartofilor: un mod simplu și prietenos cu bugetul!

Păstrarea cartofilor proaspeți și fără să încolțească poate fi o provocare, mai ales dacă îi depozitezi pentru o perioadă mai lungă de timp. Un expert în stilul de viață a dezvăluit un truc simplu și ieftin, care te va ajuta să prelungești durata de viață a cartofilor tăi. Tot ce ai nevoie este un fruct pe care majoritatea oamenilor îl au deja în casă: mărul.

Cum se pot păstra cartofii?

Vânzătorii de legume rar împărtășesc trucuri despre cum să păstrezi legumele proaspete, dar unul dintre cele mai simple și eficiente sfaturi este să păstrezi cartofii împreună cu merele. Se pare că această combinație împiedică germinarea cartofilor.

Merele produc un gaz natural numit etilenă, care, conform Tasting Table, poate încetini sau chiar opri procesul de germinare a cartofilor. Așadar, dacă îți dorești să ai cartofi proaspeți pentru o perioadă mai lungă, depozitează-i alături de câteva mere într-un loc răcoros, uscat și întunecat.

Sfaturi suplimentare pentru depozitarea cartofilor

Este important de menționat că, deși frigul poate părea o soluție bună pentru a păstra cartofii, depozitarea lor în frigider nu este recomandată. Temperatura scăzută poate transforma amidonul din cartofi în zaharuri, ceea ce poate fi periculos pentru sănătate atunci când sunt gătiți, deoarece aceste zaharuri pot deveni cancerigene.

De asemenea, este bine să eviți depozitarea cartofilor lângă alimente care sunt sensibile la etilenă, cum ar fi ceapa, pepenii, broccoli și piersicile. Etilena poate accelera procesul de coacere al acestor alimente, făcându-le să se strice mai repede.