Experții explică cum funcționează: Ceai verde pentru pierderea în greutate

Indiferent dacă sunteți în căutarea unui aport de cofeină sau doriți să preveniți bolile de inimă sau să pierdeți în greutate, ceaiul verde vă poate ajuta.

Ceaiul verde acționează ca un arzător de grăsimi datorită numeroșilor săi antioxidanți.

Cum te poate ajuta ceaiul verde sa slabesti

Ceaiul verde este un superaliment și este plin de antioxidanți benefici. Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietățile sale potențiale de ardere a grăsimilor datorită unui compus numit epigalocatechin galat, explică Chris Mohr, RD, consultant de fitness și nutriție. Vă poate ajuta la accelerarea metabolismului, la creșterea energiei și vă poate ajuta corpul să ardă grăsimile mai eficient.

Pe lângă faptul că îți aduce beneficii metabolismului, ceaiul verde poate ajuta și la reglarea poftei de mâncare. Potrivit cercetărilor, includerea acestuia în dieta poate ajuta la reducerea poftelor de mâncare și vă poate ajuta să vă controlați apetitul, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

Unele lichide sunt satioase si pot umple corpul. Ceaiul nu are calorii, ceea ce este grozav în comparație cu băuturile dulci. Înlocuind băuturile bogate în calorii cu ceai verde, puteți reduce aportul total de calorii, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate.

Dacă nu bei ceai, există și alte moduri simple de a consuma ceai verde care te pot ajuta să slăbești. Iată modalități simple de a include acest superaliment în dieta ta:

Bea ceai verde pentru a pierde in greutate.

Acesta este cel mai comun mod de a consuma ceai verde. Aceasta este probabil cea mai sănătoasă opțiune, deoarece vă permite să profitați de toate proprietățile întregii frunze, spune Mohr. Bea o ceașcă de ceai verde de două până la trei ori pe zi va aduce beneficii maxime.

Încercați praful de ceai verde. Pudra de ceai verde, cunoscută și sub numele de matcha, poate fi adăugată în alimente precum smoothie-uri, iaurt sau produse de patiserie. Acest lucru vă permite să obțineți cantități concentrate de epigalocatechină galat, precum și nutrienți din frunze întregi de ceai.

Luați suplimente de ceai verde. Ca și în cazul altor vitamine și minerale, puteți obține ceai verde din suplimente de sănătate. Sunt disponibile sub formă de tablete sau extract, dar Nelson vă recomandă să consultați un medic sau un profesionist din domeniul sănătății înainte de a le lua.

Experții explică cum funcționează: Ceai verde pentru pierderea în greutate

Cum să creșteți conținutul de galat de epigalocatechină într-o băutură

Deși beneficiile ceaiului verde sunt ușor de obținut, există modalități de a obține și mai mulți nutrienți și antioxidanți, ceea ce poate duce la o pierdere mai mare în greutate.

În ceea ce privește înmuierea, Mohr sugerează să lași ceaiul verde la macerat timp de cel puțin trei până la cinci minute. Îl poți lăsa mai mult timp, mai ales dacă vrei o aromă mai puternică, dar asta îți va oferi cele mai bune rezultate.

De asemenea, puteți crește aportul de vitamina C adăugând niște arome la ceai. Galatul de epigalocatechină este foarte predispus la degradare, dar vitamina C poate ajuta la stabilizarea acestuia, spune Nelson. Adăugarea sucului de lămâie, lime verde, portocale sau grapefruit la ceaiul verde poate ajuta la creșterea cantității de epigalocatechină galat disponibilă pentru absorbția corpului.

Alte beneficii ale ceaiului verde pentru pierderea în greutate

Ceaiul verde conține cofeină, care este un excelent stimulator de energie. Nelson spune că poate avea un efect sinergic cu galatul de epigalocatechină. De asemenea, cofeina te poate ajuta să arzi mai multe grăsimi în timpul exercițiilor, notează el.

Galatul de epigalocatechină este, de asemenea, cunoscut că crește oxidarea grăsimilor și promovează descompunerea grăsimilor stocate. Este un antioxidant major, dar ceaiul verde conține și L-teanină, care a fost legată de niveluri mai scăzute de lipoproteine ​​cu densitate scăzută sau colesterol rău.