Românii pun făină în toaletă încă de pe vremea bolșevicilor. Atunci a fost uitat, dar acum se întoarce.

Unele dintre trucurile folosite de gospodine în casă au dispărut în timp, pentru a reveni din nou după câteva decenii. Acest lucru este valabil pentru unele rețete, dar și pentru sfaturile de curățare. Astăzi comemorăm un astfel de truc pe jumătate uitat.

O gospodărie fără chimicale

În timp ce la sfârșitul secolului trecut a fost un boom în utilizarea produselor chimice în gospodăriile cehe, acum ne îndepărtăm încet de acest lucru și ne întoarcem la produse de curățare naturale și încercăm să folosim din ce în ce mai puține substanțe chimice.

De ce este așa? Este probabil o combinație a mai multor motive: curățenții comerciali sunt extrem de scumpi, noi sau cineva din familia noastră am putea fi alergici la curățatorii chimici sau poate vrem să salvăm natura.

Indiferent de motivele dvs., avem astăzi un sfat grozav pentru dvs. despre cum să vă curățați toaleta complet fără substanțe chimice.

Pune faina in toaleta

Curățarea toaletei nu este cu siguranță activitatea preferată a nimănui. Știm un truc foarte bun din trecut care poate face curățarea cât mai ușoară posibil.

Luați una sau două linguri de făină și puneți-o în bol peste noapte. Încercați să-l frământați astfel încât să se lipească de cât mai mult din vas sau turnați-l printr-o sită. Lăsați-l cât mai mult posibil, așa cum am menționat, peste noapte este ideal. Făina va umezi și va lega orice particule de murdărie și bacterii. Apoi doar spălați toaleta și spălați. Puteți repeta acest truc în fiecare zi sau la câteva zile pentru a evita petele galbene urâte de ex. bazin.

Pentru un rezultat și dezinfecție mai bune, puteți folosi bicarbonat de sodiu amestecat cu acid citric pentru a-l curăța, această combinație este ideală pentru curățare și nu costă aproape nimic.

Stii trucul cu coca?

În multe gospodării, o băutură asemănătoare cola este, de asemenea, folosită pentru curățarea toaletei. Turnați-l într-un bol, lăsați-l să acționeze, apoi frecați-l bine. La fel ca făina, această băutură leagă murdăria și, de asemenea, ajută la dizolvarea calcarului și a altor depuneri.