Tort leneș suculent și fraged făcut cu aluat uscat: această patiserie te va cuceri!

Acest tort leneș este de fapt leneș deoarece nu necesită frământarea aluatului, întinderea prăjiturii sau prepararea cremei. Se prepară ușor și simplu. Trebuie doar să amestecați ingredientele uscate, să stratificați cu amestec de caș și să coaceți în cuptor.

Se poate face si o placinta cu aluat uscat cu mere, dar cu branza de vaci iese si mai frageda si mai gustoasa, desi cu mere este si foarte gustoasa.

Dacă sunteți interesat de rețeta pentru o plăcintă în vrac cu mere, atunci se prepară în mod similar cu o plăcintă cu brânză de vaci.

Ingrediente:

 

  • 1 cană de făină;
  • 1 pahar de gris;
  • 1 pahar de zahar (puteti folosi jumatate de pahar daca nu va place prea dulce);
  • 1 lingurita praf de copt.

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci;
  • 120 g zahăr;
  • 2 oua de gaina;
  • 1 pachet de zahar vanilat;
  • 250 ml lapte fierbinte.

Preparare:

  1. Într-un castron separat, amestecați zahărul, făina, grisul și praful de copt, amestecați bine.
  2. Într-un alt castron, măcinați brânza de vaci, ouăle, zahărul vanilat și zahărul obișnuit până se omogenizează.
  3. Împărțiți amestecul uscat în 4 părți, iar amestecul de caș în trei.
  4. Ungeți generos o tavă de copt cu ulei. Se pune amestecul uscat în primul strat, apoi se întinde uniform amestecul de caș deasupra și se alternează până se epuizează ingredientele. Deasupra ar trebui să fie un amestec uscat.
  5. Luați laptele fierbinte și turnați-l cu grijă deasupra plăcii, folosind o furculiță pentru a face găuri în plăcintă pentru a lăsa laptele să se scurgă în jos.
  6. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.
  7. Tortul leneș sau prăjitura cu movilă se servește cel mai bine cald, deoarece are un gust mai bun. Deși rece este ideală și cu o cană de ceai sau cafea.