Cum se face suc de gutui? Această rețetă va funcționa cel mai bine

Este timpul pentru conserve de gutui. Acest fruct este acum disponibil pentru vânzare. Vă arătăm cum să faceți suc de gutui, care este perfect pentru toamnă și iarnă!

Sezonul gutuilor a început la începutul acestui an. Datorită temperaturilor ridicate, fructele se coc rapid și capătă culoarea gălbuie adecvată.

Gutuiul a cunoscut renașterea în ultimele sezoane. Își datorează mare interes proprietăților și utilizării versatile în scopuri de prelucrare.

 

Cum arată fructele de gutui?

Fructele de gutui sunt în formă de măr și au coaja verde-gălbuie. Pe partea însorită, un fard apare la baza lor. Fructele de gutui se caracterizează printr-un miros intens, aromat. Sunt o sursă de pectină, vitamina C și acizi organici.

Gutuia este, de asemenea, o sursă de vitamine A, D, B1, B2, B9 și minerale (magneziu, potasiu, zinc și fosfor).

Fructul de gutui merită consumat datorită proprietăților sale antiinflamatorii, analgezice și antibacteriene. Gutui susține și sistemul imunitar.

Ce să faci cu fructe de gutui?

Fructele de gutui pot fi procesate în sucuri, dar foarte populare sunt și fructele în sirop, fructele confiate, fructele uscate, dulcețurile și limonada.

Sucul de gutui de casă este foarte popular, întărind organismul toamna și iarna.

Cum să faci suc de gutui de casă?

Cum se prepară suc de gutui de casă pentru iarnă?/ foto: shutterstock, Pawel Michalowski
Cum se prepară suc de gutui de casă pentru iarnă?/ foto: shutterstock

Reteta de suc de gutui este foarte simpla. Condiția este gradul adecvat de coacere a fructului. Fructele cu coaja galbenă trebuie folosite pentru prepararea sucului.

Fructele destinate sucului trebuie spălate, uscate și tăiate în felii sau sferturi ca o lămâie. De asemenea, puteți elimina semințele. Apoi puneți feliile de fructe într-un borcan mare și acoperiți-le cu zahăr în proporție: 0,8 kg zahăr per kilogram de gutui feliat. Închideți borcanul cu un capac și puneți-l într-un loc răcoros pentru ca fructele să-și elibereze sucul. După câteva sau vreo duzină de zile poți încerca sucul.