De cand stiu aceasta reteta, nu am pregatit altfel conopida. Este perfect pentru prânz și cină

Această rețetă pune un băț într-un furnicar. Sunt cei care își vor rupe hainele pentru că limba poloneză sacră este pângărită prin folosirea unor cuvinte care descriu carnea pentru mâncăruri fără carne. Dar ce diferență are faptul că friptura de conopidă este pur și simplu delicioasă?

Friptură de conopidă

Conopidă este cu siguranță una dintre legumele subestimate. Este pe placul iubitorilor de mâncăruri gătite mai degrabă blânde la gust. Persoanele care au nevoie de mâncăruri mai expresive, în special cei care mănâncă carne, nu găsesc potrivit modului tipic de servire a acestui produs.

Și este un mare, mare păcat, pentru că este un produs extrem de universal. Poti simti picantul din legumele crude, rezista sub dinti, facandu-l crocant si destul de caracter. Puteți face un risotto grozav din el și îl puteți folosi ca înlocuitor de orez. Este asezonat și copt corespunzător vegetarian o farfurie satioasa pentru iubitorii de fripturi.

felii de conopidă la cuptor

Conopida la cuptor

Friptură de conopidă poate fi preparată chiar și pe grătar. Coacerea este o formă mai fiabilă a acestui fel de mâncare, așa că merită să începeți cu ea pentru prima dată. Sunt permise orice trucuri, atâta timp cât felia de conopidă nu se destramă și nu este prea moale. Este important să folosiți doar centrul legumei, cu o secțiune transversală mare, care va păstra structura vasului. Părțile rămase pot fi consumate fierte sau în salată cu iaurt și mărar.

Ingrediente

  • 2 conopidă
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1,5 linguri de miere lichidă
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o lingură de ardei dulce măcinat
  • o lingurita de usturoi granulat
  • o jumătate de linguriță de chimen
  • o jumătate de linguriță de coriandru uscat
  • o jumătate de linguriță de piper
  • pătrunjel

Conopida la cină

Nu tăiem miezul conopidei, ci îl aliniem cu buchetelele legumei. Tăiați două fripturi groase de 2-3 cm de la mijloc. Este important ca buchețelele să nu cadă. Înainte de coacere, este o idee bună să manipulați legumele destul de ușor.

Combinați uleiul de măsline, mierea și toate condimentele, cu excepția pătrunjelului, și întindeți-le pe ambele părți ale fripturii. Daca ne-au ramas buchetele de legume, le ungem si cu marinada. Asezam conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade cu convecțiecare va ajuta la menținerea structurii sale compacte. Coaceți aproximativ 30 de minute fără a se întoarcesi apoi coaceti sub gratar cateva minute. Se serveste presarata cu patrunjel tocat. Perfect ca fel de mâncare pentru prânz sau cină.

friptura de conopida