Fructul uitat care îmbunătățește memoria. Sezonul va începe în curând

O plantăm în grădini și parcuri, dar nu știm întotdeauna că produce fructe sănătoase și comestibile. Aceasta este soarta nesolului, o gustare cândva populară. Astăzi îl scoatem din uitare.

Arbore ornamental

Se pare că nu era neobișnuit pe mesele noastre acum 300 de ani. În secolul al XIX-lea, l-am exclus treptat din alimentația noastră, astfel încât astăzi să fim surprinși de sunetul acestui nume. Și totuși, neplinii sunt încă în jurul nostru.

Puteți cumpăra răsadurile și semințele sale în pepinierele de grădină. Se găsește în spațiile verzi, unde, deși crește lent, este ușor de cultivat și nu are cerințe mari. ŞI în octombrie dă fructe asemănătoare mărului cu o tulpină marecare poate și merită mâncat.

 

Fructul uitat care îmbunătățește memoria. Sezonul va începe în curând

Nesolul – un fruct sănătos

La fel ca multe fructe care se găsesc în climatul nostru, mâlul este, de asemenea, o sursă minunată vitamina C. Cu toate acestea, resursele sale mai valoroase sunt probabil acestea din grupele A si Bprecum și microelemente. Așa că o mâncăm pentru magneziu, potasiu, calciu și fier.

Aceasta înseamnă că ai noștri beneficiază de pe urma consumului din fructele acestui pom sistemul circulator, dar și pielea. Și, poate, cele mai importante ingrediente pe care ni le poate oferi nesolul sunt: fibrăcare reglează funcționarea sistemului digestiv și antioxidanti. Acesta din urmă este aliatul organismului nostru în lupta împotriva radicalilor liberi, a căror dezvoltare duce la formarea cancerului.

Nespul comestibil

Deşi fructe nespilele pot fi consumate în siguranță și în mod beneficnu este usor sa-l cumperi. Este practic inexistent la tarabele cu produse proaspete. Cu toate acestea, odată ce îl recunoașteți, îl puteți culege din tufișuri ornamentale. Îl puteți cumpăra sub formă uscată și, uneori, în delicatese.

Cei suficient de norocoși să prindă niște fructe din acest copac pot chiar să facă gem din ele. Având în vedere gustul dulce și acrișor al nesolului, acestea vor merge bine atât cu preparatele sărate, cât și cu cele dulci. Fructul este excelent și pentru sucuri și tincturi. După înghețuri, devine mai dulcedeoarece amidonul pe care îl conțin se transformă în zahăr suplimentar.

un bushel de neplici