Pune-l într-o pungă și ascunde-l pe balcon. Cartofii vor rămâne proaspeți până la șase luni

Cartofii vor rămâne proaspeți mai mult timp dacă sunt păstrați corect. Și de multe ori avem o problemă cu asta, deoarece prin depozitarea cartofilor într-o pungă de plastic, accelerăm procesul de putrezire. Cum să păstrați cartofii astfel încât să nu încolțească și să devină moi?

Cartofii, acel umil erou al bucătăriei românești, sunt adesea asociați cu imaginea unui sac în colțul cămarei. Dar cum vă puteți asigura că prospețimea lor va rezista testului timpului? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți dezamăgirile când descoperi după câteva zile că tuberculii tăi și-au pierdut calitatea.

Unde să depozitați cartofii?

Cartofii cresc cel mai bine în locurile în care nu există lumină și temperatura se menține la 7-10 grade Celsius. Un subsol sau un garaj este mediul lor natural, dar un balcon sau o terasă – în cutii adecvate – poate fi folosit și ca depozit. În astfel de condiții, cartofii pot supraviețui până la șase luni.

Bucătăria este potrivită pentru depozitarea cartofilor?

În timp ce depozitarea cartofilor în bucătărie poate părea naturală, utilizarea frecventă a cuptorului sau a plitei poate crește nivelul de umiditate, ceea ce grăbește încolțirea tuberculilor. În acest caz, merită să le depozitați în recipiente cu fund de ziar pentru a absorbi excesul de umiditate sau în pungi de hârtie.