Tăiați în jumătate și puneți între fructe. Muschii vor părăsi bucătărie o dată sau de două ori

Creaturile mici, supărătoare, care se adună pe fructe sunt coșmarul bucătăriei noastre. Din fericire, există modalități de ocolire. Și deși este mai bine să prevenim decât să vindeci, este și posibil să scapi de muștele fructelor. Mai jos vă dezvăluim cum.

Cum să scapi de muștele de fructe

Muștele de fructe sunt coșmarul nostru bucătărie în zilele caniculare. Apar în primul moment de neatenție când lăsăm pe blat chiar și coji de fructe sau legume coapte. Cu toate acestea, a scăpa de ele este extrem de dificilă.

Micile insecte enervante sunt numite muște de fructe dintr-un motiv. Asta este sunt cel mai ușor de găsit pe fructe. Totuși, ceea ce îi atrage nu este dulceața, ci altceva.

mica musca de fructe

Pomi fructiferi și fermentație

Pomii fructiferi zboară spre miros de fermentație. Această transformare, în care zahărul este transformat în urme de alcool și dioxid de carbon sub influența bacteriilor sau a drojdiei, are loc spontan în fructe. Doar lăsați-le prea mult calde și lăsați-le să se gătească prea mult.

Muștele de fructe își depun ouăle într-un mediu de fermentare. Deci nu merg doar la fructe, ci și la pentru bere sau vin și sucuri dulci lăsate prea mult timp calde. Prima modalitate de a scăpa de muschi este să nu lăsați produse similare din frigider prea mult timp și să scăpați des de resturile.

Muștele de fructe nu le plac taninurile

Când anume vom curăța bucătăria bătută de muștele fructelorle poți întinde și o capcană. Turnați puțină bere, vin sau oțet de vin într-un pahar și adăugați apă. Acoperiți paharul cu folie cu găuri mici, astfel încât muștele să nu poată ieși. Acest lucru va ajuta să-i prindă și să-i înece.

Există o altă modalitate de a scăpa de muștele de fructe. De data asta – pentru a-i speria. Puteți în apropiere fructe desfaceți un dop de vin natural (nu din plastic).în special roșu uscat. Contine tara lui – substanțe vegetale înțepătoare care resping muschii. Dacă este și un dop din vin care s-a maturat în butoi, vor fi și mai mulți tanini. Cel mai bine este să tăiați dopul și să-i aranjați dens bucățile mai mici. Această metodă este cel puțin la fel de eficientă ca respingerea insectelor cu levănțică sau mentă.

dopuri de vin