Unde să arunci punga de orez? Facem o greșeală tot timpul

Dacă vrem să avem grijă de mediu, separarea deșeurilor este o necesitate absolută. Cu toate acestea, nu este o sarcină banală. Intuitiv, s-ar putea părea că o pungă folosită pentru orez sau crupe ar trebui să intre în materiale plastice. Nimic mai departe de adevăr.

Educația în domeniul protecției mediului în Polonia este, din păcate, în urmă. Prin urmare, în ciuda bunelor intenții, greșim adesea când vine vorba de separarea deșeurilor.

Unde să arunci punga de orez?

Problema nu este banală, deoarece există multe capcane. Cea mai mare problemă apare de obicei în separarea deșeurilor de bucătărie, adică a ambalajelor alimentare. Ele constau adesea din multe materiale diferite.

Dar s-ar părea că treaba este clară cu sacii de orez sau crupe. Mulți oameni le clasifică drept plastic fără să clipească din ochi. Se pare că aceasta a fost o greșeală.

Merită să știți că pungile în care este ambalat orezul sau crupele sunt din plastic care conțin un compus chimic numit bisfenol A, care este, de asemenea, o componentă a conservelor metalice, a sticlelor de plastic și a echipamentelor electronice. Doar din acest motiv sacii goali trebuie aruncați în recipiente pentru deșeuri mixte.

Substanță nocivă în pungi de orez

Mai mult, merită să ai cunoștințe despre bisfenolul A și să-l iei în serios, deoarece cele mai recente date de cercetare arată că prezența acestei substanțe chimice depășește semnificativ nivelurile permise de siguranță pentru sănătate.

Poate avea un impact negativ asupra sistemelor imunitar și hormonal, poate provoca alergii ale pielii și chiar poate provoca o fertilitate redusă.. Uniunea Europeană lucrează deja la acest subiect. Între timp, merită să turnați orezul din pungă direct în oală și să nu-l gătiți în plastic.