Ce a văzut cosmonautul sovietic în spațiu? Descoperire științifică

Serghei Krikalev este un cosmonaut sovietic care a devenit celebru ca ultimul cosmonaut al Uniunii Sovietice.

Krikalev a orbit Pământul de 5.000 de ori. Pe 18 mai 1991, după o ședere de 5 luni, Krikalev a ajuns la stația spațială Mir de pe nava Soyuz. A trebuit să rămână acolo aproape de două ori mai mult decât trebuia, pentru că au avut loc tulburări politice și prăbușirea Uniunii Sovietice. Țara s-a prăbușit, provocând dezintegrarea Uniunii Sovietice în 15 țări în 1991. La sosirea pe Pământ, Krikalev purta încă un costum spațial cu inscripția „URSS” și un petic cu steagul Uniunii Sovietice. Orașul său natal și-a schimbat numele din Leningrad în Sankt Petersburg. În ciuda acestui fapt, Krikalev a primit titlul de erou rus, Ordinul Lenin, Legiunea de onoare franceză și medalia NASA pentru zborul spațial (1994, 1998).

Prin experiențele și fotografiile sale realizate în timpul zborurilor spațiale, Krikalev ne oferă posibilitatea de a înțelege planeta Pământ dintr-un punct de vedere rar accesibil.

El a spus că Pământul are un filtru albastru care este vizibil pe toate câmpiile sale. Filtrul face ca toate culorile să nu fie chiar atât de clare. „Ne uităm de fapt la un strat gros de atmosferă între noi și suprafața Pământului. Deci verdele nu este chiar atât de verde. Arată mai mult ca un verde albăstrui. Albastrul este mai albastru pentru că avem mai mult albastru din atmosferă. culori cu adevărat vibrante sunt la orizont, în special la răsărit și la apus”, a spus Krikalev.

Descoperirile lui Krikalev

Dacă vedem granițele naționale pe o hartă, nu le putem vedea în spațiu. El putea vedea doar obiecte mari, cum ar fi râuri, munți și câmpii.

„Nu există zid de frontieră. Prin urmare, dacă are loc un dezastru pe o parte, se va răspândi cu ușurință pe cealaltă parte. De exemplu, dacă are loc o inundație, va inunda o zonă care nu respectă granițele sau diferite țări”, Krikalev. spuse.