Un om de știință de la Planetariul Japoniei a spus că bănuiau că șanțurile circulare de pe Lună sunt rezultatul impactului de asteroizi. Dar ne-am pierdut în presupuneri și presupuneri de pe ce planetă. Dar când au început să studieze modelele mai detaliat, au ajuns la concluzia că cercurile erau îndreptate departe de Jupiter. Asteroidul a sosit din cealaltă parte, această afirmație este justificată, deoarece fața opusă lui Jupiter a fost deteriorată.
Acest studiu a oferit dovezi că asteroidul a lovit atât de tare încât a adăugat greutate și forță corpului ceresc. Drept urmare, Luna s-a destabilizat și a început să se rotească în jurul axei sale.
Un asteroid de 20 de ori mai mare decât cel care a ucis un dinozaur pe Pământ acum 66 de milioane de ani a aterizat pe cea mai mare lună a lui Jupiter, Ganimede.
Studiile computerizate au arătat că asteroidul avea o lățime de aproape 300 km și s-a prăbușit în Ganymede la un unghi de 60 până la 90 de grade. Impactul a fost atât de puternic încât s-a format un crater cu o lățime de peste 1.600 km.
Oamenii de știință au început să cerceteze Ganymede, făcând fotografii de înaltă calitate pentru a studia în detaliu și pentru a înțelege cum s-a întâmplat acest lucru și cum ar putea fi periculos pentru viața pe Pământ.