De ce se toarnă sare în șosete noaptea: o metodă interesantă din "dificil" picioare

Dacă munca ta implică o încărcare constantă pe picioare sau până la sfârșitul zilei de lucru simți că „bâzâie”, ar trebui să încerci această metodă.

Sarea care se găsește în șosete ajută la ameliorarea oboselii și a durerii la nivelul picioarelor printr-un masaj ușor al picioarelor. Senzația de ușurare apare imediat, dar ar trebui să așteptați primele rezultate eficiente după aproximativ o săptămână.

De ce pun sare în șosete?

Sarea poate „smulge” toată tensiunea care se acumulează în picioare pe parcursul zilei. Mușchii încep să se relaxeze, ceea ce aduce o senzație de lejeritate. Un avantaj suplimentar este un masaj ușor, de parcă ai călca pe nisip.

Daca ai si picioarele transpirate si umflate frecvent, aceasta metoda este ideala pentru rezolvarea problemei. Sarea ucide bacteriile de pe picioare, elimină mirosul neplăcut. Desigur, în acest caz, nu ar trebui să vă așteptați la rezultate rapide. Dar într-o săptămână sau două, vă puteți aștepta ca situația să se îmbunătățească.

Dacă doriți, puteți purta sare în șosete toată noaptea, dar numai dacă nu vă enervează senzația de „nisip”.

Sare în șosete: ce să faciSare în șosete: ce să faci / © Pexels

Sarea în șosete: ce să faci / Foto: Pexels

Veți avea nevoie de:

  • sare de mare;
  • ciorapi;
  • ulei esențial

Mod de aplicare:

  1. Turnați sare în șosete și adăugați câteva picături de orice ulei esențial.
  2. Puneți șosete, astfel încât sarea să fie sub picioare.
  3. Înainte de a merge la culcare, mergi în șosete cel puțin 10 minute.

Probabil că toată lumea a auzit măcar o dată în viață cât de util este să mergi desculț pe nisip, iarbă sau pietricele. În Orient, astfel de plimbări sunt chiar considerate un panaceu pentru toate bolile. Și de fapt, un astfel de masaj natural al picioarelor stimulează receptorii, îmbunătățind circulația sângelui.

Din păcate, cei care locuiesc în oraș au rareori ocazia să meargă desculți pe altceva decât gresie sau laminat. Pantofii sunt scoși cel mai adesea doar pentru excursii rare la mare sau natură. Dar cu ajutorul șosetelor cu sare pe timp de noapte, poți să-ți masezi picioarele în fiecare zi acasă.

Nu este necesar să adăugați ulei esențial, dar vă va ajuta să obțineți beneficii suplimentare. Cu toate acestea, ar trebui să-l alegeți exact pe cel de care aveți nevoie (calmant, tonic etc.).