O ceașcă din acest ceai este mai periculoasă decât 100 de țigări: nu îți vei crede despre ce fel de băutură vorbim!

Experții au numit o băutură interesantă, din care o cană afectează corpul uman la fel ca 100 de țigări fumate.

Este un ceai de mate special (ceaiul de Holly Paraguayan) care este apreciat pentru capacitatea sa de a depăși oboseala bruscă și de a calma durerile de cap.

Holful paraguayan este preparat din ramurile și frunzele acestui arbust veșnic verde, care sunt uscate la foc deschis. Această plantă conține o cantitate mare de antioxidanți, datorită cărora accelerează metabolismul și poate îmbunătăți rapid performanța.

Compoziția băuturii interesante include și uleiuri esențiale, precum și vitaminele A, B și C. Se pare că ce ar putea fi dăunător în ea? La urma urmei, toate aceste substanțe sunt utile organismului. Cu toate acestea, în realitate, totul are un aspect complet diferit.

Studii recente au arătat că ceaiul, pe lângă toate proprietățile sale utile, conține și mulți agenți cancerigeni. Aceste substanțe toxice triplează riscul de a dezvolta cancer. Mai ales când vine vorba de tumori care afectează ficatul, intestinele, pancreasul, stomacul, esofagul și plămânii.

O persoană primește cel mai mare succes de la ceaiul mate după modul tradițional de a-l prepara, când folosim apa obișnuită încălzită la 65 de grade.