Nu aruncați coji de usturoi – sunt foarte utile.

Știați că pielea de usturoi nu trebuie să ajungă neapărat în coșul de gunoi? Acest deșeu discret poate avea o utilizare neașteptată în grădină, și anume ca un eficient combatere a dăunătorilor. Aflați cum să faceți un preparat simplu din coji de usturoi, care vă poate face grădina mai ușoară și poate deveni ajutorul dvs. obișnuit.

Reutilizarea cojilor de usturoi poate fi surprinzător de benefică. Deși adesea le considerăm gunoi pe care îl aruncăm fără să ne gândim, adevărul este că aceste skin-uri pot fi mai utile decât crezi. Mai ales când vine vorba de protejarea grădinii de dăunătorii nedoriți care deseori provoacă probleme în timpul lunilor de vară și toamnă. Cu acest decoct simplu, puteți rezolva aceste probleme în mod eficient și natural.

Cum se prepară un decoct eficient de coji de usturoi? Îți vei salva plantele cu el

Coji de usturoi se dovedesc a fi un remediu excelent împotriva dăunătorilor precum acarienii, afidele, viespii, gândacii și căpușele. Prepararea decoctului este simplă. Este suficient să turnați 100 g de coji de usturoi într-o găleată și să turnați peste ele 5 litri de apă caldă. După cinci zile, decoctul este gata de utilizare. Se toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe plantele afectate de câteva ori pe săptămână. Dacă nu aveți coji de usturoi în acest moment, puteți obține același efect folosind coajele de ceapă. Pe lângă faptul că scapi de dăunători, poți uda și legumele cu acest decoct, care le va susține creșterea și fructificarea.

Dar fulgii de usturoi? Pregătiți o clătire de păr din ele

Dar nu trebuie să folosiți coji de usturoi doar în grădină. De asemenea, pot deveni secretul tău pentru un păr frumos. Pur și simplu turnați o cană de apă fierbinte peste o mână de coji și lăsați să se răcească. Apoi strecoară și folosește lichidul ca clătire a părului. De asemenea, îl puteți masa ușor pe scalp și clătiți după 30 de minute, apoi spălați cu șampon și aplicați balsam. Această metodă ajută la combaterea mătreții și întărește părul, făcându-l o completare excelentă pentru rutina de îngrijire a părului.