Majoritatea românilor au un frigider prost reglementat. Anul acesta nu vor plăti mai mult pentru electricitate din cauza asta

Din fericire, prețurile energiei au revenit la niveluri tolerabile de la boom-ul lor de acum doi ani. Dar experiența ne-a învățat să economisim bani cu ele. Sau, mai degrabă, că trebuie să economisim mai mult decât obișnuiam. Mulți oameni sunt de ex. s-au întors din uscător în uscător când au descoperit că tocmai uscătorul de rufe este unul dintre cei mai mari consumatoare de energie din casă. Iarna, unii oameni încetează să-și supraîncălzească casele. Alții au cumpărat capete de duș care economisesc energie deoarece cu cât trece mai puțină apă prin ele, cu atât folosesc mai puțină energie pentru a o încălzi.

Frigiderele sunt în centru

Și unde mai poate fi redus consumul? Să aruncăm o privire mai atentă la frigidere și congelatoare. Sunt unul dintre puținele aparate care funcționează continuu. Și ceea ce poate doar puțini oameni știu, cu cât sunt mai goale, cu atât folosesc mai multă putere.

Un frigider sau congelator plin răcește alimentele la temperatura dorită și apoi ajută la menținerea acelei temperaturi. Dacă, în schimb, deschideți un frigider pe jumătate gol, aerul cald intră din exterior, iar frigiderul trebuie să-l răcească din nou. Dar cu cât este mai plin, cu atât intră mai puțin aer. În loc să ai frigiderul gol, este mult mai economic să umpleți spațiul din interior cu sticle de apă PET sau chiar polistiren obișnuit.

Fără căldură din exterior sau din interior

De aceea, nimic fierbinte nu-i trebuie nici în frigider. Mâncarea fierbinte nu va face decât să crească inutil temperatura din interior, iar frigiderul va trebui apoi să folosească mai multă energie pentru a ajunge la setarea sa. Și, după cum știu majoritatea gospodinelor, nici mâncarea caldă nu are locul în frigider, pentru că este mai greu să faci față creșterii de temperatură rezultată. Și se strică mult mai repede.

Din același motiv, nu trebuie să lăsați ușa frigiderului deschisă perioade lungi de timp. Din nou, aerul fierbinte intră și rulează aparatul în mod inutil, pentru a încerca să-l răcească, pur și simplu ne scurge portofelul.

Frigiderul nu trebuie să fie lângă încălzitor sau aragaz și, de preferință, nu lângă ferestre unde soarele poate străluci asupra lui. Din nou, pentru că nu îi place căldura din apropiere, cu care trebuie să facă față.

Praful și gheața sunt dăunătoare

Atunci, desigur, trebuie să-l păstrăm frumos. Dacă toate produsele alimentare sunt la locul așteptat și vizibile, este mai ușor să le găsiți. Și, desigur, reduce timpul de deschidere a frigiderului nostru.

Stergerea prafului de pe grila din spatele frigiderului este din nou importanta pentru o buna ventilatie. Aerul nu poate ajunge în grila prăfuită și acest lucru poate face ca temperatura frigiderului să crească și astfel să-i reducă performanța. Și se va lupta să compenseze acest lucru cu un consum crescut.

Dar este la fel de important să dezghețați interiorul congelatorului. Chiar și un strat gros de gheață pe pereți duce la un consum mai mare. Prin urmare, îngrijirea regulată ar trebui să includă dezghețarea aprox. de două ori pe an. Fiecare pas pe care îl faci va face facturile tale de energie puțin mai optimiste.