Trei litri de ulei pentru tot anul. Bunicile noastre au aflat că îl folosesc în mod repetat

Este un fapt că uleiul este folosit destul de des în bucătărie. Iar prețul în creștere astronomic nu dă liniște sufletească. Întrebarea este: uleiul poate fi folosit de mai multe ori? Și dacă da, cum se face?

Uleiul de prajit poate fi reciclat?

Da, se poate. Și având în vedere reciclarea sa problematică, este o modalitate destul de bună de a nu irosi atât de mult. Îl poți reutiliza de 2-8 ori. Depinde de tipul de ulei, de ce ai prăjit în el și de cât de bine l-ai filtrat. Daca uleiul este prea inchis, murdar, fumeaza, face spuma in partea de sus, ranced sau altfel suspect, este timpul sa ne luam la revedere.

Se strecoară și se depozitează

Cand ati terminat de prajit, lasati uleiul sa se raceasca complet in tigaie. Se strecoară apoi printr-o sită, cârpă de brânză sau filtru de cafea într-un pahar. Etichetați borcanul indicând când a fost folosit uleiul, pentru ce a fost folosit sau de câte ori a fost folosit. Închide borcanul și pune-l într-un loc răcoros și întunecat. Este un fapt că uleiul are gust de mâncare pe care a prăjit-o, așa că, de preferință, ar trebui să prăjiți din nou același lucru în ulei data viitoare.

De asemenea, puteți îngheța uleiul

Dacă trebuie să folosiți uleiul după un timp mai îndelungat, îl puteți îngheța. Încercați să utilizați un aparat de înghețată. Când îl dezgheți, torni doar cantitatea de ulei de care ai nevoie.

Filtrarea prin gelatină

O altă modalitate neconvențională este filtrarea prin gelatină, deoarece leagă bine toate impuritățile. Fierbeți apă într-o oală și puneți-o într-un recipient mai mare de sticlă. Se toarnă 250 ml de ulei uzat și se adaugă 1 linguriță de pudră de gelatină. Amestecați amestecul, lăsați-l să se răcească și puneți-l la frigider. Gelatina se va inveli treptat in impuritati si vei ramane doar cu ulei curat deasupra.

Reciclați întotdeauna uleiul

Uleiul nu este în chiuvetă sau toaletă. Poate înfunda conductele și poate deteriora planeta. Turnați uleiul răcit în pâlnie și într-o sticlă PET. Când este plin, trebuie să îl înmânați într-un recipient destinat uleiului – îl găsiți online – sau să îl aruncați împreună cu deșeurile amestecate.